REFERENSSEJÄ

Kuultokudos 2016

Asiakas toivoi 1 x 1 metrin kokoisen kuultokudoksen, jonka kuviointina on ”järveä ja metsää”. Tein kolme luonnosta, joista asiakas valitsi yhden toteutettavaksi. Työtä varten tehtiin myös koeloimi, jossa testattiin sopivaa tekniikkaa ja värityksiä.

Hääryijy: Ruusujen ikkuna, 2014

Nuoripari pyysi häälahjaksi rahaa ryijyyn. Ryijyä varten taiteilija Marjaana Savander maalasi taulun Ruusujen ikkuna. Minä kudoin ryijyn pohjalta 120 x 144 cm kokoisen ryijyn. Ryijyn nukissa on villaa ja pellavaa.

Penkkiryijy, 2008

Tilaustyö, jonka suunnitteluun asiakas antoi näkemyksensä värimaailmasta ja vapaat kädet. Tein muutamia luonnoksia, joista asiakas valitsi toteutettavan työn.

Vanhan kudonnaisen toisinto, 2007

Kudoin yksityishenkilön mökille verhot vanhan mallin mukaan. Verhot on suunnitellut tekstiilitaiteilija, kotiteollisuusneuvos Laura Korpikaivo-Tamminen, ja ne oli alun perin kudottu hänen taidekutomossaan Lappeenrannassa 1970-luvun alussa. Mallin nimi on ”Mummeli”. Aika, aurinko ja pesut olivat kuluttaneet ja haalistaneet vanhoja verhoja. Mökin omistaja halusi kuitenkin uudet saman mallin mukaiset verhot, jotka sitten kudoin ja ompelin. Verhoja on tilassa kuusi kappaletta. Materiaalina on merseroitu puuvilla.

 

Kirkkotekstiilit

2015 Hämeenkylän kirkkoon kastepuu, kudonta ja kehykseen ompelu
Yhteistyö suunnittelija Annukka Mikkolan kanssa.

2010 Hollolan Sovituksen kirkon kudotut tekstiilit, kudonta
Alihankintatyö suunnittelija, tekstiilitaiteilija Kristiina Nyrhiselle.
Antependiumit, saarnatuolin ja lukupulpetin kirjaliinat, viiden värin sarja.

2009 Vantaan Myyrmäen kirkon kirkkotekstiilien uusiminen, kudonta
Alihankintatyö suunnittelija, tekstiilitaiteilija Kristiina Nyrhiselle.
Antependiumit kirkkosaliin ja kappeliin, kirjaliinat saarnatuoliin, lukupulpettiin ja kappelin lukupulpettiin (valkoinen ja vihreä sarja).

2008 Tuusulan Paijalan kappelin arkkualba, kudonta
Tilaaja LC Tuusula Hyrylä, joka lahjoitti arkkualban seurakunnalle.
Työn aiheen suunnittelija oli Laura Saloheimo.